Žodynėlis



A | Ą | B | C | Č | D | E | Ę | Ė | F | G | H | I | Į | Y | J | K | L | M | N | O | P | R | S | Š | T | U | Ų | Ū | V | Z | Ž

Tamarindus indica - tamarindas indinis - Žaliava, gaunama iš didelio afrikietiško medžio ankštinių vaisių, yra turtinga maistingosiomis medžiagomis, įskaitant cukrus, pektinus, vaisines rūgštis. Šios sudėties žaliava yra naudojama specifinėje dermatologinėje kosmetikoje, gaminant gydančias priemones riebiai ir spuoguotai odai.

Tannins - taninai - Organiniai aromatiniai polifenoliniai junginiai. Daugiausiai jų turi augalai, jų žievė, lapai, neprinokę vaisiai. Būdingos rauginės savybės. Vartojami maisto, medicinos, kosmetikos pramonėje.

Tea tree - arbatmedis - Arbatmedžio aliejus - natūralus antiseptikas, baktericidas ir fungicidas, turi anestezinių savybių. Natūralus arbatmedžio aliejus yra unikalus - jis skatina normalios bakterinės floros atsinaujinimą bei odos regeneraciją, nesukeldamas šalutinio poveikio sveikai odai. Jis naikina įvairias bakterijas, grybelius, mažina skausmą. Arbatmedžio aliejaus produktai teigiamai veikia įvairius odos pažeidimus. Šie produktai labai tinka kasdienei odos priežiūrai, nes stiprina natūralią apsauginę jos funkciją.

Thyme - čiobrelis - (Lot.Thymus vulgaris) Eterinis aliejus, gaunamas iš čiobrelio žolės, yra praturtintas taninais, polifenolinėmis rūgštimis, triterpenais, flavonoidais, saponinais, mineralinėmis druskomis. Pagrindinis ingredientas yra timolis, turintis stiprias antibakterines ir antimikotines savybes.

Tyrosine - tirozinas - Viena iš dvidešimties dažniausių amino rūgščių. Tai baltyminės kilmės amino rūgštis, kuri pagreitina odos įdegį.

Titanium dioxide - Natūrali mineralinė medžiaga, vartojama kaip anti-alerginis UV filtras. Titanium dioxide padengia odą labai plona plėvele, kuri atspindi UVA ir UVB spinduliavimą. Dažnai naudojamas saugių produktų vaikams su UV filtrais gamyboje.

Triclosan - Švelni medžiaga, plačiai veikianti prieš bakterijas - ir prieš gram teigiamas, ir prieš gram neigiamas, taip pat ir antimikotines. Slopina enzimų dalyvavimą arachide rūgšties medžiagų apykaitoje, kuris atsiranda uždegiminio proceso metu. Triclosan mažina stiprių alergenų sukeltus sudirginimus ir alergines reakcijas. Kosmetikoje naudojamas dezodorantų, antibakterinių muilų ir priemonių nuo spuogų gamyboje.

Trigliceridai - Riebiųjų rūgščių eteriai, lipidai. Gyvame organizme trigliceridai formuoja riebalinius audinius, jų yra kraujo plazmoje. Augalinės ir gyvulinės kilmės trigliceridai plačiai naudojami kosmetikos pramonėje kaip riebalinės fazės pagrindas.