A |
Ą |
B |
C |
Č |
D |
E |
Ę |
Ė |
F |
G |
H |
I |
Į |
Y |
J |
K |
L |
M |
N |
O |
P |
R |
S |
Š |
T |
U |
Ų |
Ū |
V |
Z |
Ž
Ginseng - ženšenis - Kosmetikoje naudojamos ženšenio šaknys, kuriose yra krakmolo, riebalų, B grupės vitaminų, vitamino C, geležies, magnio ir saponinų. Pasižymi stipriu anti-senėjimo efektu. Naudojamas kremuose ir kaukėse kaip stipri atstatančioji ir atkuriančioji priemonė; taip pat kaip priemonė prieš senėjimą - stimuliuoja epidermio atsinaujinimą ir atstato fiziologinį odos balansą.
Glucam - Modifikuotos gliukozės junginys, gaunamas iš grūdų. Puikiai išsaugo vandenį epidermyje. Atstato ir glotnina prarastą odos elastingumą.
Glucomel - Kompleksas, paremtas medaus ir gliukozės derivatais. Jo funkcija - pagerinti odos elastingumą ir švelnumą.
Glycolic acid - glikolio rūgštis - Hidroacetinė rūgštis, išgaunama iš cukrinių runkelių, cukranendrių, ananasų, kantelopių ir pan. Pasižymi aktyviomis prasiskverbimo į odą savybėmis. Dermatologijoje ir kosmetologijoje naudojama odos, plaukų tekstūros ir bendros išvaizdos pagerinimui.
Glucose - gliukozė - Monosaharidas (cukrus), nuo graikų k. glykys (saldus), pagrindinis energijos "kuras" biologijoje.
Glycerin - glicerinas - Viena seniausių medžiagų, naudotų odos drėgnumo palaikymui. Žymiai pagerina odos epidermio elastingumą ir glotnumą. Glicerinas įsiskverbia į giliausius odos epidermio sluoksnius ir pasilieka ten, ,,išlaikydamas‘‘ vandenį apie 24 val.
Glyceryl ester - Didelė ingredientų grupė, sudaryta iš riebalų ir aliejų. Aliejai kambario temperatūroje paprastai yra skystos formos, o riebalai - kietos. Kai kurie tropiniai aliejai savo originalioje formoje yra skysčiai, tačiau šaltyje ar kitokiomis sąlygomis sukietėja. Šie riebalai ir aliejai kosmetikoje naudojami kaip minkštikliai ir liubrikantai, taip pat kaip vandenį surišančios ir tirštinančios medžiagos.
Grapeseed oil - vynuogių sėklų aliejus - Šaltai spaustas vynuogių sėklų (kauliukų) aliejus (Vitis vinifera). Vynuogių kauliukų aliejus yra naudojamas odos drėgmei išsaugoti ir rekomenduojamas bet kokio tipo odai. Apie 88% sudėties sudaro nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp jų 68% linolio rūgštis. Jos gerai įsigeria į odos ląsteles ir išlaiko drėgmę, neleisdamos susidaryti raukšlėms. Turi stiprų antioksidacinį poveikį. Atstato nugairintą, saulės išdžiovintą ir sugrubusią odą, ypač naudingas kaklo ir vokų odai. Vynuogių kauliukų aliejus yra praturtintas linolio rūgštimi. Aliejuje yra daugiausiai linolio rūgšties, net 68-76 %. Linolio rūgštis yra stipri rūgštis, kuri taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Vynuogių kauliukų aliejus yra natūraliai praturtintas vitaminu E, kuris yra stiprus antioksidantas.
Green tea - žalioji arbata - Japonų mokslininkai ilgus dešimtmečius dirbo tirdami žaliąją arbatą. Jau dabar yra įrodyta, kad žaliojoje arbatoje gausu vertingų medžiagų. Mokslininkams pavyko ištirti ir nustatyti net 550 cheminių elementų ar jų junginių, kurių dauguma tirpsta vandenyje. Pagrindiniai iš jų yra katechinai, reguliuojantys kraujospūdį, mažinantys vėžinių susirgimų tikimybę, normalizuojantys cholesterolio kiekį kraujyje, naikinantys bakterijas ir gripo virusus, šalinantys nemalonų burnos kvapą. Arbatos katechinai yra 20 kartų stipresni antioksidantai nei vitaminas E, taigi žalioji arbata lėtina senėjimo procesą.
Gums - gumos (tirštikiai, dervos, klijai, sakai) - Tai vandenį surišančios medžiagos, kosmetikoje naudojamos kaip tirštikiai. Kai kurios iš šių medžiagų vartojamos plaukų lako gamyboje kaip plėvelę formuojantis komponentas. Tuo tarpu kitos medžiagos gali erzinti ir veržti odą. Natūralūs tirštikiai yra išgaunami iš šių augalų: akacija, Astragalus gummifer (gaunama tragakanto derva), Locust bean.



