A |
Ą |
B |
C |
Č |
D |
E |
Ę |
Ė |
F |
G |
H |
I |
Į |
Y |
J |
K |
L |
M |
N |
O |
P |
R |
S |
Š |
T |
U |
Ų |
Ū |
V |
Z |
Ž
Calendula Officinalis - medetkos - Žiedų ekstraktas stimuliuoja odos ląstelių medžiagų apykaitą. Dermatologijoje ir kosmetologijoje naudojamas egzemos, psoriazės atvejais.
Capsicum Frutescens - ankštiniai čili pipirai - Specifiški tam tikri čili šeimos pipirai - Kajeno, Tabasco, Piri-Piri - turi kapsaicino alkaloidą, kuris efektingai suaktyvina odos periferinę kraujotaką. Papildomai turi kapsanitino keratinoidų, askorbo rūgšties, eterinių ir riebių aliejų, saponinų steroidus ir kitų medžiagų. Odai turi dirginamajį terminį poveikį su kraujo kapiliarų išplėtimo efektu, stimuliuoja stipresnių plaukų augimą.
Canola oil - Patvarus aliejus, išgaunamas iš Brassica (kopūstinių ir dirvinės garstyčios) šeimos augalų. Dėka didelio natūralių sterolių kiekio yra naudojamas farmacijoje ir kosmetikoje. Aliejus ypač turtingas natūraliu vitaminu E. Jo raminantis ir anti-uždegiminis poveikis yra lyginamas su steroidų (hidrokortison) poveikiu, tačiau be pašalinio poveikio.
Carotene - karotinas - Karotinas - natūrali geltona augalo dažančioji medžiaga, priklausanti karotinoidų grupei. Sugeria UV radiaciją. Sulaiko laisvuosius radikalus. Kaip fermentinės oksidacijos rezultatas B-karotinas odoje pasikeičia į vitaminą A (retinolį).
Castor oil - ricinos aliejus - Ricinos aliejus yra spaudžiamas iš paprastųjų ricinmedžių sėklų. Kosmetikoje naudojamas sausos odos priežiūrai.
Cholesterol Escin Complex - Detoksikuoja bei padeda susitraukti riebalų ląstelėms.
Ceramidus - keramidai - Svarbi odos apsauginio sluoksnio dalis yra keramidai. Spfingolipidai, lipidai atlieka pagrindinį vaidmenį epidermio sandaroje. Keramidai yra pagrindiniai tarpląstelinės rišamosios medžiagos ingredientai - sudaro apie 40% rišamosios medžiagos lipidų. Turi švelninantį, atstatomąjį poveikį.
Cetyl Alcohol - Emulgatorius, kuris tirština ir formuoja losjonus. Nereikia maišyti su etilo alkoholiu, kuris pasižymi sausinančiomis odą savybėmis.
Chamomile - ramunėlė - Ramunėlių ekstrakto sudėtyje yra eterinių aliejų, flavonoidų, karotinų, bisabololio. Gydo odos sudirginimus, saugo nuo alerginių reakcijų, paraudimo, slopina uždegiminius procesus.
Chestnut - kaštainis - Šis standartizuotas ekstraktas, turintis eskino – naujas atradimas kosmetikoje. Mažina edemas (pabrinkimus), sandarina ir stiprina kraujagyslių, ypač didesnių, esančių odos paviršiuje, sieneles.
Chitin - chitinas - Aminopolisacharidas iš vėžiagyvių kiautų. Kosmetikoje naudojamas kaip drėkiklis.
Chlorophyll - chlorofilas - Žaliasis augalų pigmentas, reikalingas fotosintezei – organinių medžiagų gamybai, veikiant šviesai ir anglies dioksidui. Kosmetikoje chlorofilas pagreitina epidermio atstatymą, ramina nedidelius sudirginimus, pagerina aprūpinimą krauju, pamaitina ir prisotina odą deguonimi.
Citric acid - citrinos rūgštis - Medžiaga, pasitaikanti visuose gyvuose organizmuose kaip svarbus medžiagų apykaitos virsmo produktas, taip vadinamame Krebso cikle (trikarboksirūgščių cikle). Kosmetikoje plačiai naudojama kaip medžiaga, sustiprinanti kitų aktyvių medžiagų veikimą.
Clove Bud Oil - gvazdikėlių aliejus - Natūralus eterinis aliejus. Suteikia saldų bei malonų kvapą.
Cocoa Butter - kakavos siestas - Išgaunamas iš kakavos pupelių. Minkština ir ramina.
Coconut Oil - kokosų aliejus - Natūralus aliejus, išgaunamas iš kokoso riešuto. Pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis bei švelnina odą.
Coenzyme Q10 - kofermentas Q10 - Kofermentas Q10 (ubiquinone) - tai į vitaminus panaši medžiaga, kurios gana didelė koncentracija yra širdyje, kepenyse, inkstuose - svarbiausiuose organuose. Jis padeda pernešti elektronus mitochondrijose, reikalingas energijos apykaitai ląstelėse, gerina bendrą savijautą, veikia kaip antioksidatorius. Jo koncentracijai organizme mažėjant, mažėja ir organizmo atsparumas laisviesiems radikalams. Kofermentas Q 10 yra ir imuninio ciklo sudėtinė dalis. Kuo daugiau jo yra organizme, tuo daugiau energijos gali pasigaminti ląstelėse.
Collagen - kolagenas - Tai proteinas, siūlo pavidalo baltymas. Kolageno molekulė yra per daug didelė, kad prasiskverbtų į pažeistą odą, tačiau ji vaidina puikų apsauginį vaidmenį, drėkina bei ramina. Kolagenas stimuliuoja sveikų audinių augimą. Kartu su kitu baltymu keratinu, kolagenas atsakingas už odos elastingumą bei tvirtumą.
Colloidal kaolin - Sugeria riebalinių liaukų pagamintą riebalų perteklių ir ant odos paviršiaus susikaupusius nešvarumus. Naudojamas kaukėse. Žymiai sutraukia išsiplėtusias poras, ištempia ir sušvelnina odą.
Copper - varis - Tai ingredientas, reikalingas normaliam organizmo augimui ir funkcionavimui. Jis randasi daugelyje biologiškai aktyvių junginių, tokių kaip enzimai, enzimų aktyvatoriai, vitaminai. Vario perteklius, taip pat kaip ir trūkumas, neigiamai veikia organizmą. Vario yra tam tikruose enzimuose, kurie dalyvauja hemoglobino sintezėje. Kosmetikoje vario jonai reguliuoja riebalinių liaukų darbą. Jie lengvai įsigeria į odą ir yra labai svarbūs spuogų prevencijoje.
Copper Peptides - vario peptidai - Organiniai vario proteinai pagreitina odos įdegio procesą.
Corn Oil - kukurūzų aliejus - Natūralus kukurūzų aliejus, išgaunamas iš kukurūzų branduolio. Minkština ir ramina.
Corn sprouts - javų daigai - Tai placentos ekstrakto pakaitalas. Turi stiprias atstatomąsias ir maitinančias savybes.
Cucumber Exstract - agurko ekstraktas - Pasižymi stipriomis drėkinamosiomis savybėmis.
Cyprus cones - kiprinis kankorėžis - Tai ekstraktas, turintis prieš-uždegiminių ir gaivinančių savybių.



