Žodynėlis



A | Ą | B | C | Č | D | E | Ę | Ė | F | G | H | I | Į | Y | J | K | L | M | N | O | P | R | S | Š | T | U | Ų | Ū | V | Z | Ž

Bambusa Vulgaris - paprastasis bambukas - Turi gausybę maitinamujų medžiagų - polisacharidų, aminorūgščių, mineralinių druskų, ypatingai daug silicio, palaikančio odos ir plaukų gyvybingumą.

Banana Oil - bananų aliejus - Naudojamas natūraliems kvapams bei kaip skiediklis kai kuriose formulėse.

Bead tree - indinis nimbamedis - (Lot. Melia azadirachta) Indinis nimbamedis normalizuoja odos riebalų išsiskyrimą ir reguliuoja bakterijų florą.

Benzophenone-3 - oxybenzone (organinės dervos) - Tai apsauga nuo UVB ir UVA spindulių spektro. Naudojamas kartu su kitomis papildomomis apsaugos nuo spindulių priemonėmis.

Betaine - Natūrali amino rūgštis su drėkinamuoju efektu. Tai švelnus, natūralus prausimosi komponentas. Sušvelnina kitų detergentų poveikį.

Beeswax - bičių vaškas - Plačiai naudojamas kosmetikoje; saugo odą nuo drėgmės praradimo ir senėjimo, minkština ir skatina odos atsinaujinimą.

Bio-ecolia - Oligosacharidai, gauti iš grūdų. Apsaugo odą nuo mikroorganizmų, sukeliančių ligas. Stabilizuoja natūralią, naudingą bakterinę florą ir neutralizuoja žalingų bakterijų augimą. Padeda apsisaugoti nuo odos sudirginimų. Atstato natūralų biologinį odos balansą, išderintą išorinio aplinkos poveikio, detergentų ir kitų kenksmingų medžiagų.

Biosaccharide Complex - Angliavandenių kompleksas, neleidžiantis augti odos bakterijoms, kurios gali sukelti nemalonius kvapus.

Bioxygen - Biotechnologinis ingredientų kompleksas, pagreitinantis deguonies įsisavinimą per odos ląsteles. Pagreitina medžiagų apykaitą, sustiprina toksinų pašalinimą iš odos.

Bisabolol - bisabololis - Vienas iš pagrindinių aliejų, gaunamas iš ramunėlių. Sumažina uždegimą, ramina odą bei gleivinę. Padeda sudirgintos odos gijimui, numalšina odos suerzinimus.

Borage oil - agurklės aliejus - Produktas, turintis daugiausia gama linoleninių rūgščių iš visų žinomų aliejų. Labai ryškios agurklės aliejaus regeneruojančios savybės: senstančiai, sudribusiai odai grąžina elastingumą, gyvybingumą ir stangrumą. Taip pat aliejus naudojamas sausos, pavargusios odos ir slenkančių plaukų priežiūrai.

Burdock - varnalėša - (Lot. Arctium lapa) Ekstraktas išgaunamas iš augalo šaknies. Turtingas mineralinėmis medžiagomis, cukrumi, inulinu, taninais ir steroliais. Ekstraktas turi baktericidinių savybių. Sumažina seborėjinės odos sutrikimus, normalizuoja riebalų išsiskyrimą ir reguliuoja bakterinę florą.

Butylene glycol - Tai - vazelininis ingredientas.